Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS

El Pla d'Asfaltat de Mataró inclou millores en carrers del territori

Aquest 2022 hi ha previstes actuacions de millora de carrers a tota la ciutat. Els treballs, que ja han començat i tenen un termini de 5 mesos, s’han dividit en 4 fases segons els diferents sectors de la ciutat amb l’objectiu de minimitzar les afectacions al trànsit i les molèsties a la ciutadania. Les vies afectades per les obres i les dates previstes per a la realització de cada fase es poden consultar al web Mataró al Dia. Les diferents actuacions de millora afecten a una superfície global de 32.410 m2

 

A la zona de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador, s'ha programat l'asfaltat de diversos carrers i també la instal·lació de passos elevats per tal de reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen en els passos de vianants. Les obres tindran lloc a les fases 3 i 4 del Pla, a partir del 14 de març de 2022. Està previst informar als veïns dels carrers afectats.

  • Treballs de reforç de paviment de la calçada. Consisteix en el fressat del paviment i la preparació i reforç del ferm amb nou asfalt de mescla bituminosa en calent. Entre d’altres, s’actua al carrer de Frank Marshall, Pintor Joan Carles Panyó, Marià Fortuny i Ignasi Mayol.

  • Realització de passos elevats. Consisteix en la formació de passos de vianants elevats a la calçada i al mateix nivell de les voreres. Es modificaran les voreres actuals i es faran nous embornals de recollida d’aigües pluvials quan sigui necessari. Es faran nous passos elevats als carrers de Frank Marshall, Pintor Joan Carles Panyó i Marià Fortuny.

El projecte ara en execució estava inclòs al pressupost municipal de 2021 i s’ha adjudicat a la unió temporal d’empreses formada per Construccions Deumal SA i Vialitat i Serveis SLU per un import de 745.189 € (IVA inclòs). Inclou prop de 40 actuacions que afecten a una trentena de carrers de la ciutat.

Inici de la campanya "Jo vull millorar Rocafonda, El Palau, l'Escorxador. I tu?"

Pels carrers del territori ja es poden veure els missatges del projecte “Jo vull millorar Rocafonda, El Palau, L'Escorxador. I tu?". 
 

El tret de sortida de la campanya serà el dia 5 de març, a les 17.30 h, a la plaça de Joan XXIII on tindrà lloc un espectacle de dansa i la lectura d'un manifest per expressar els valors del projecte. 


Aquest és un projecte col·laboratiu i comunitari, cocreat entre diverses entitats, particulars, escoles i serveis de l’Ajuntament amb la finalitat de tenir cura del barri. L’objectiu és que les persones se sentin orgulloses del lloc on viuen, que el cuidin, que el gaudeixin i que contribueixin a la seva millora. Els missatges, en diferents llengües per arribar al màxim de ciutadania, s’han imprès en format d'etiqueta per penjar en carres, places i elements del mobiliari urbà. També s'han elaborat pancartes, panells informatius i cartells publicitaris per Mataró Bus.


Amb el grup de treball, des de l'inici del projecte, s’han pensat els missatges i s'ha decidit conjuntament la ubicació de les etiquetes. Cal destacar la implicació dels alumnes de secundària de l'Institut Escola Àngela Bransuela, que a través del Servei Comunitari han participat en el projecte.

 

Us hi esperem a totes i tots!

 

A continuació podeu veure exemples d'etiquetes que trobareu a la via pública:

Entrega dels receptaris de Cuinem la vida i es prepara la segona edició

El dia 14 de febrer es va fer lliurament dels receptaris del projecte Cuinem La Vida a la Biblioteca Antoni Comas a totes les persones participants. El llibret inclou tots els plats cuinats que s'han elaborat, indicant els seus ingredients i el procés d'elaboració. Es pot trobar a la mateixa Biblioteca per a la seva consulta i també es pot consultar online clicant aquí. Coincidint amb l'entrega, al llarg del mes de febrer la mateixa Biblioteca ha acollit una exposició  de fotografies de les sessions de Cuinem la vida, fetes a l'Institut Escola Àngela Bransuela els passats mesos de novembre i desembre.

 

Atenent a l'èxit d'aquesta convocatòria s'està preparant ja una segona edició, en la qual es vol anar més enllà, fent una crida perquè siguin veïns dels barris de Rocafonda, El Palau i l'Escorxador els que mostrin en les diferents sessions com es cuinen alguns plats dels seus països d'origen, al mateix temps que s'aprofundeix en el coneixement d'altres cultures que conviuen en la nostra societat i es treballa per a millorar la cohesió social.

Lloguer de 121 places per a residents a l’aparcament de Parc del Palau

L'empresa municipal PUMSA ha enllestit els treballs d'adequació de l'aparcament del Parc del Palau, per a places per a residents, que ara es posen a lloguer. En total s'oferixen 121 places en lloguer, situades a la planta -2. 

 

L’aparcament, disposa de dos accessos per a vehicles, un d’entrada pel carrer de Las Siete Partidas i la sortida pel carrer del Lapidario. En total té 243 places repartides en dues plantes en subsol. La planta -1, comercialitzada el 2008, es troba actualment al 100% d’ocupació. 


El preu de lloguer de la plaça és de 70 € IVA inclòs i per accedir-hi cal apuntar-se a la llista d’espera del web.

 

L’any 2019 es va decidir anar buidant el dipòsit municipal de Parc de Palau. Els vehicles retinguts judicialment es van traslladar a un segon dipòsit municipal situat a l’aparcament de Ronda Rafael Estrany. La resta es van desballestar.  

 

Durant el 2021 es van realitzar treballs de rehabilitació a l’aparcament per comercialitzar-lo, revisant l’optimització de consums energètics, instal·lant càmeres de vigilància, portant a terme una neteja a fons i adequant els accessos en compliment de la normativa de prevenció d’incendis.

En marxa el curs de Comunicació efectiva per a entitats

“Sense comunicació som invisibles. I amb una mala comunicació som vulnerables”

 

Voleu millorar la comunicació de la vostra entitat? Aquesta formació us interessa! 

 

Tenint en compte que una bona comunicació és cabdal per donar a conèixer el que fa la nostra entitat, i fer-nos visibles perquè ens coneguin, des de l'Agència de suport i serveis a les entitats s'ha organitzat una formació molt pràctica sota el lema: Comunicació efectiva per a les entitats.

El curs va dirigit a tots els membres d'entitats i persones a títol individual que vulguin millorar les habilitats comunicatives per ser més competents a l'hora de comunicar.

 

En aquest curs, de la mà del periodista i Professor de Comunicació Alfred Picó, aprendrem a parlar en públic, fer una nota de premsa, redactar publicacions a les xarxes socials, aconseguir que els mitjans de comunicació ens facin cas... Seran 4 sessions molt pràctiques on podrem aplicar els continguts adquirits durant el curs. Una bona comunicació és cabdal per donar a conèixer el que fa la nostra entitat, i fer-nos visibles perquè ens coneguin. 

 

DATES, HORARIS I LLOCS DEL CURS:

 

- Parlar en públic.
7 de març, de 19 a 21 h. Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Monserrat i Cuadrada, 1)

- Sessió pràctica de parlar en públic.
14 de març, de 19 a 21 h. Centre Cívic Pla d'en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6)

- Com aconseguir l'atenció dels mitjans.
21 de març, de 19 a 21 h. Biblioteca Antoni Comas (carrer d'Enric Prat de la Riba, 110)

- Com preparar una campanya de difusió d'un acte o activitat.
28 de març, de 19 a 21 h. Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5)

 

Consulta el programa detallat.

 

Us podeu inscriure a totes les sessions o a les que més us interessin:

Treball als barris: Curs d'auxiliar de magatzem

A finals de març, principis d'abril està previst iniciar el Curs d'Auxiliar de Magatzem (80 h teòriques i 80-100 h pràctiques) que es realitza dins del programa Treball als Barris. És una formació gratuïta.

Aquest programa formatiu té per objectiu general la implementació d’una sèrie d’actuacions per tal d’incidir de manera directa en les persones que viuen i en el teixit social i econòmic del barri, per fer front a les dificultats d’accés al mercat de treball i les problemàtiques d’inserció sociolaboral.

Els requisits per poder participar en les accions del dispositiu són pertànyer als barris de de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador o de Cerdanyola i estar inscrit al SOC com a demandant de feina; a més de tenir interès i la disponibilitat per fer altres accions d’acompanyament al procés de recerca de feina.

Les persones interessades en fer aquesta formació, poden consultar la fitxa de la formació i inscriure's clicant en aquest enllaç.


Si t’interessa el curs però NO ets del barri, consulta al Servei d'Ocupació de Mataró, al carrer Francesc Herrera, 70 i a la Plaça Miquel Biada, 5.

LES ENTITATS INFORMEN

La Llar Cabanelles s'obre al barri i a la ciutat

Després de més de vint anys tancada, cada tercer diumenge de mes fins al juny, la Llar Cabanelles acollirà unes jornades socioculturals amb visites teatralitzades per conèixer la història d'aquest espai emblemàtic de Mataró.
 
El primer dia d'obertura va ser el 20 de febrer, donant el tret d'inici a les "Matinals a Cabanelles" organitzades per Càritas Diocesana, Fundació Cabanellas, Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix, Cronopis i EnDramats, amb el suport de l'Ajuntament de Mataró. A més de les visites teatralitzades, es va comptar també amb un festival d'entitats de Rocafonda i una mostra de circ.

La Llar Cabanelles és un edifici neogòtic de finals del segle XIX. Primer va ser una llar per a la gent gran sense recursos gestionada per la congregació religiosa de les Germanetes de la Caritat i després va ser utilitzat com a hospital sociosanitari gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme. 

Actualment la Llar Cabanelles és gestionada per Càritas Diocesana de Barcelona. Recentment, ha sigut escenari del rodatge de diverses pel·lícules. A més, compta amb persones voluntàries que s'encarreguen de mantenir-la en condicions. L'edifici necessitaria una rehabilitació de cara a la planificació dels futurs usos que podria tenir.
 
Per adquirir les entrades per a les visites teatralitzades dels propers mesos es pot clicar aquí.
 
A continuació podeu veure imatges del primer diumenge d'obertura, algunes d'elles cedides per l'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix:

Activitats de l'AFA de l'Escola Rocafonda

Tot i que encara no ha arribat la primavera, l'hort de l'AFA de l'Escola Rocafonda que cuiden entre tots/es ja llueix d'allò més.

 

D'altra banda, l'entitat està planificant les activitats i sortides de la Colla Gegantera de la Rocaina, la seva geganta. Les persones que vulguin formar part de la colla i aportar les seves idees s'hi poden posar en contacte a través de les xarxes socials.

El Club Futbol Rocafonda, amb la campanya Esport amb Orgull

El 19 de febrer va ser el dia contra la lgtbifòbia al món de l'esport. El Club Fubtol Rocafonda es va adherir a la campanya Esport amb Orgull impulsada per l'entitat Mataró LGTBI que promou la transmissió de valors i transformació social, la solidaritat i respecte, no fer comentaris negatius, lgtbifòbics ni tenir conductes discriminatòries. Aquesta campanya es pot seguir a les xarxes amb el hashtag #esportamborgull. 

AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Associació Wilaia

L’Associació Wilaia de Mataró treballa des de fa molt de temps amb els i les sahrauís. Per una banda, treballa amb el projecte Vacances en Pau, que porta nens i nenes sahrauís a les llars de la ciutat. Mataró i el Maresme són pioners en aquest projecte, tant a nivell de Catalunya com a nivell d’Espanya.
 

Per altra banda, l'associació treballa per difondre la situació que es viu als campaments de refugiats de Tindouf, situats al sud oest d’Algèria. A Mataró, a més, volen fer-se ressò a la lluita dels i les sahrauís que pateixen l’ocupació marroquina del seu territori. Tot plegat, a través de xerrades, reunions i passis de documentals.

 
On es troba l'entitat? Carrer de Francisco Herrera, 41 D 1r 4a. 
Com contactar-hi? Per email / Telèfon 687 76 18 65.

Voleu que les vostres notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendrà al Centre Cívic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic ciglesias@ajmataro o el telèfon 663 851 488.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Poeta Punsola, 47 | Mataró 08304


Cancel•lar Subscripció