Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS

Contractació de personal en situació d’atur per treballar a Rocafonda i El Palau

L'Ajuntament de Mataró ha contractat 20 persones en situació d’atur per realitzar obres i serveis d'interès públic i de caràcter social als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola, en el marc del Programa Treball als Barris. Aquest programa està subvencionat pel Ministerio de Trabajo y Economía Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

Treball als Barris facilita la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’accedir al mercat de treball, o allunyades d’aquest per dificultats d’accés, facilitant-los competències professionals mitjançant experiència laboral, havent realitzat diversos projectes de millora dels barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola. Aquestes persones beneficiàries del programa havien de trobar-se en situació d’atur, ser demandants d’ocupació no ocupades (DONO), i no podien estar cobrant la prestació contributiva per desocupació.

 

Les persones contractades, a més, reben acompanyament i seguiment de l’equip tècnic del Servei d’Ocupació de Mataró amb la realització de tutories individuals, per tal de treballar l’itinerari i l’objectiu professional de la persona, de cara al posterior accés al mercat laboral. 

 

La selecció l’ha dut a terme un grup de treball format per personal tècnic de la Direcció de Recursos Humans i Organització i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.

 

Les persones contractades es distribueixen en els següents perfils professionals: personal d’oficis entre peonatge, oficials/es de 2a de feines de paleta, de pintura, i de jardineria,  i personal tècnic mitjà i tècnic especialista per a diferents àrees o projectes.

Mataró cedeix centres cívics al Banc de Sang i Teixits per a les campanyes de donació de plasma

L'Ajuntament de Mataró ha posat a disposició del Banc de Sang i Teixits els centres cívics dels diferents barris de la ciutat perquè es puguin dur a terme les campanyes de donació. El Centre Cívic de Rocafonda serà un dels equipaments cívics on es realitzarà donació de plasma el dia 5 de juliol. Per organitzar millor la jornada s’aconsella demanar horaclicant aquí. 
 
Per donar plasma s’han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. És a dir, cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. La donació només de plasma o “plasmafèresi” dura uns 45 minuts i consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies, retenir el plasma i retornar la resta per la mateixa via. Com que el plasma és sobretot aigua, la recuperació és molt ràpida i les donacions poden ser més freqüents. De fet, es pot donar plasma cada 15 dies i fins a 24 cops l’any.
 

Les properes cites a Mataró són:

  • 3 i 24 de maig i 21 de juny al Centre Cívic Molins
  • 7 de juny a Centre Cívic Pla d’en Boet
  • 5 de juliol al Centre Cívic Rocafonda
  • 18 de juliol a l’Espai Gatassa

El plasma és un component de la sang que és essencial per produir medicaments per al tractament de diverses malalties on hi ha  dèficit d’unes proteïnes plasmàtiques, les quals són vitals per processos tan importants com defensar l’organisme de les infeccions i la coagulació de la sang. Entre aquestes proteïnes del plasma tenim les immunoglobulines, l’albúmina, el Factor VIII i el Factor IX. Hi ha persones que tenen malalties per dèficit d’aquestes proteïnes plasmàtiques, com per exemple diferents immunodeficiències, l’hemofília, l’emfisema hereditari, el mieloma múltiple, etc. El tractament d’aquestes malalties es basa en l’administració de la proteïna que falta en cada cas. La majoria d’aquestes proteïnes no es poden sintetitzar artificialment, només les podem extreure del plasma; així que l’única manera d’obtenir el tractament per a aquests malalts és a partir de la donació de plasma i per això és tant important sensibilitzar a la població d’aquest tipus de donació. El plasma és un líquid transparent i lleugerament groguencs que representa el 55 % de la sang i conté principalment aigua i proteïnes. Dels 5 litres de sang que té de mitjana una persona de 70 quilos, 3 són de plasma.

La Taula d'Entitats de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador prepara diverses activitats per a l'estiu

Aquest estiu les entitats de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador, que ho destigin podran participar en diferents propostes que s'elaboraran conjuntament en el marc de la Taula d'Entitats del territori. 

 

Per una banda, i seguint amb les activitats d'estiu per a infants i joves que es van organitzar el 2021 les tardes d'agost al Parc de Rocafonda, enguany s'obre la porta a que les entitats també puguin fer propostes i dinamitzar-les. 

 

D'altra banda, s'està començant a preparar la Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau, Escorxador, que se celebrarà aquest estiu en els exteriors de la Llar Cabanelles. Serà un bon moment perquè les entitats del territori puguin mostrar a la ciutadania qui són, què fan, etc. S'instal·larà un escenari per a les actuacions i es posaran paradetes amb material fecilitat per l'Ajuntament (carpes, taules, cadires). Totes les entitats hi són convidades a participar. 

 

El proper 3 de maig a les 19 h tindrà lloc la reunió de la Taula d'Entitats al Centre Cívic de Rocafonda. Les entitats que vulguin participar-hi poden escriure un correu electrònic manifestant el seu interès en formar part de la taula. 

Exposició de fotografies del Cuinem La Vida a la Biblioteca Antoni Comas

Dins de la programació del Maig Intercultural, del 16 al 30 de maig, la Biblioteca Antoni Comas acollirà novament el recull fotogràfic del projecte Cuinem la Vida.

 

Aquest cicle de cuina té un doble objectiu, a banda d'aprendre a cuinar plats típics de diferents països, vol promoure la interculturalitat, conèixer les diferents cultures, tradicions, costums d'aquests orígens, a través de la interrelació de persones i la coneixença mútua.

 

Durant el desenvolupament del projecte tots els assistents han cuinat i s'han relacionat entre sí. Un cop el plat estava elaborat, s'asseien per compartir debat i diàleg sobre el país d’origen en qüestió.

 

El cicle Cuinem la Vida  s'ha dut a terme amb la col·laboració de la Fundació Mescladís, que promou la integració social de persones nouvingudes en tots els àmbits de la vida. Projectes com aquest es desenvolupen en el marc del Plans d'Actuació Integral de Rocafonda, El Palau, Escorxador i de Cerdanyola. 

LES ENTITATS INFORMEN

El grup d'sketching de l'AV Santes-Escorxador inaugura exposició

L'Associació Veïnal de Les Santes-Escorxador compta amb un grup d'Sketching anomenat "Dissabte 2.4" que ha inaugurat l'exposició a la cafeteria "La Xica" a la Plaça Xica de Mataró. 
 
L'Sketching és una tècnica de dibuix, realitzat in situ, a través de l'observació directa de la vida urbana. La mostra es podrà visitar fins al 25 de juny.
 
A més, l'Associació Veïnal va organitzar aquest mes d'abril un berenar de germanor amb els i les alumnes dels diferents tallers que realitzen. Podeu veure la imatge a continuació.

Mostra de peixos de la mà de l'Associació Vidre Bufat Mataroní

El proper diumenge 22 de maig tindrà lloc la trobada de peixos de vidre a la platja del Varador de Mataró, al costat del braç del port. Aquest acte està emmarcat dins l'Any Internacional del Vidre.

 

L'Associació Vidre Bufat Mataroní promou aquesta activitat consistent en fer un dibuix previ d'un peix a la sorra a càrrec de la reconeguda pintora Marta Duran, i col·locar els peixos de vidre a dins, cada un d'ells amb el seu identificador. A més, l'activitat es gravarà amb un dron. L'objectiu és que els peixos de Mataró siguin coneguts arreu. Encara hi ha a moltes cases de la ciutat de Mataró els típics peixos de vidre que es fabricaven fa anys. 

 

Per altra banda, el passat 19 d'abril va tenir lloc la xerrada 'Els Vidriers Artesans de Cristalleries i les seves obres' a la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Es va parlar dels anys 80, un temps d'artesania amb personalitat pròpia, de peces fetes per vidriers professionals de les bombetes i artesans per la seva passió per el vidre que fabricaven obres molts cops desinteressadament. Peces fetes que no es van comercialitzar mai i que no es podien vendre, només eren per regalar o per col·lecció personal. 

'Rocafonda, colors i valors' es mou per la ciutat

Fins al 21 de maig es pots visitar l'exposició 'Rocafonda, Colors i Valors' de Lluís Rugama al Centre Cívic Cabot i Barba. A més, el dia 5 de maig l'autor oferirà una visita guiada als visitants de 18 a 20 h. 

 

Aquesta exposició, promoguda per l'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix, va estar exposada al Centre Cívic Rocafonda durant temps i ara anirà voltant de Mataró per donar-se a conèixer. En l'exposició es poden veure imatges de persones del barri que simbolitzen la riquesa social i cultural de Rocafonda.

Programació trimestral del Dones Compartint 

Iftar obert a la comunitat per a la celebració del Ramadà

El 22 d'abril la Comunitat Islàmica de Mataró Alouahda va convidar diferents representants del teixit associatiu del territori, treballadors municipals i representants polítics a l'iftar col·lectiu que organitzen anualment en motiu del Ramadà. Iftar és el nom que rep el menjar nocturn amb el qual es trenca el dejuni diari durant el mes islàmic del Ramadà. 
 
És tradició que durant el Ramadà les diferents associacions islàmiques de la ciutat obrin les seves portes per celebrar un iftar comunitari. Arran de la Covid però, feia dos anys que això no es podia realitzar. Un centenar de persones va acudir a la cita per celebrar conjuntament el trencament del dejuni a la seu que la l'entitat té al carrer Energia. Es van poder establir lligams i coneixences entre els assistents tot compartint un sopar amb el qual l'entitat va voler obsequiar als presents. 

La Biblioteca Antoni Comas i la Xarxa d'Espais Joves de Mataró organitzen la matinal de Jocs del Món

El proper dissabte 28 de maig, de 10.30 h a 13 h, a la Biblioteca Antoni Comas i al Parc de l’antic Escorxador, podreu participar de diferents jocs i activitats amb motiu del Maig Intercultural i el Dia Internacional del Joc.

Infants, joves i famílies podreu gaudir de diferents jocs d'arreu del món a l’exterior, es podrà aprendre a jugar a l’aualé, hi haurà un espai de jocs de taula, un espai de manualitats pels més petits i un taller de xapes. A més a més, els joves podran participar a l’Escape Room “The final countdown”.

Totes les activitats són gratuïtes i només cal inscripció prèvia per participar a l’Escape Room. La inscripció es pot fer a la biblioteca i als Espais Joves de Mataró.

L'activitat compta amb la col·laboració de l'Associació de Veïnes i Veïns de Les Santes- Escorxador.
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Comunitat Islàmica de Mataró Alouahda

Alouahda, Comunitat Islàmica de Mataró, és una entitat sense ànim de lucre que es constitueix el 10 de juliol de 1998 al barri de Rocafonda amb l'objectiu d'esdevenir un espai cultural, social, educatiu i religiós dirigit al col·lectiu musulmà de Mataró.
 
Els darrers anys, el nostre país ha viscut una important arribada de nouvinguts i les seves famílies que han marcat un canvi demogràfic a la ciutat. Aquesta realitat ha suposat nous reptes per a la nostra societat, tot ells, lligats a la integració, convivència i cohesió social.
 
Entre els objectius d'Alouahda hi ha el de donar a conèixer els valors i principis de l'Islam a la societat mataronina, fomentar la convivència i la cohesió social al barri de Rocafonda i al conjunt de la ciutat, fomentar el diàleg intercultural i interreligiós, cooperar i col·laborar amb les autoritats locals i nacionals, i amb teixit associatiu de la ciutat.
 
Entre les seves activitats s'hi troben l'ensenyament dels valors i principis de l'Islam, l'ensenyament de la llengua àrab per a infants, joves i adults àrab no parlants. També realitzen activitats lúdiques i esportives i oganitzen conferències i xerrades.
 
El mes de març s'han celebrat les eleccions per triar la nova junta directiva, que han elegit el Sr. Abdelilah El Harrak Harrak com novè president de la entitat.
 
On es troba l'entitat? Carrer de l'Energia, 11.
                                     Acadèmia: Carrer Pau Picasso 74.
Com contactar-hi? Per email / Telèfon 686 316 986.

Voleu que les vostres notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendrà al Centre Cívic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic ciglesias@ajmataro o el telèfon 663 851 488.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Poeta Punsola, 47 | Mataró 08304


Cancel•lar Subscripció